ALV 2022 – Oranje boven!

De Algemene ledenvergadering voor de Oranjevereniging van Weesp zit er alweer op en of het nu de interessante onderwerpen en discussies was of gewoon de gezelligheid, de fles is op.

Alle punten zijn ter tafel gekomen, voornamelijk het teruglopend of niet reagerend ledenbestand.

Natuurlijk ook de terugblik op afgelopen Koningsdag, en de toekomst hieromtrent.

Een belangrijk besluit dat genomen is, is dat komend jaar het huidige comité niet Koningsdag 2023 zal organiseren. Wel plaveien zij de weg voor anderen die op willen staan om de gemeenschapsgeest voor 27 april ’te ’23 eer aan te doen. Denk dan aan de vergunningen en de aanvragen voor subsidies.
In 2024 wil het bestuur mogelijk wel weer haar volle inzet geven om dan een groots feest te geven. Buiten gebrek aan energie die weggevloeid is door de wijzigingen die alle Weespers – pardon nu Amsterdammers – meemaken tijdens deze fusie (of annexatie) moeten er goede afspraken komen met de gemeente.

De gemeente Amsterdam zal komend jaar de kinder-vrijmarkt organiseren in het centrum, alsmede is er uitkijk naar een kermis. Het plein zal hopelijk verzorgd worden door de lokale horeca, zoals eigenlijk het afgelopen jaar bijvoorbeeld de Eendracht, het Hoekje, en nog vele anderen dat gedaan hebben.
Zoals het huidige bestuur Koningsdag ziet, is het een feest van saamhorigheid, verbondenheid en genieten waarbij iedereen zijn of haar steentje bijdraagt.

Elk jaar maken we kort een collage – visueel verslag – van Koningsdag. Dat samen met de foto’s van WeespFoto © laten zien dat Weesp het mooiste Koningsdagstadje is van Nederland. Ongeacht de perikelen van de grote gemeente…

Binnenkort zijn ook de notulen van de ALV hier te downloaden, rest ons nog een grote dank te geven aan onze actieve leden, jullie inzet, mening en waardering worden enorm gewaardeerd. Bravo!

Werner Taube-Petrignani