Videoboodschap burgemeester Koningsdag

Beste Weespers, dames en heren. Het is vandaag 27 april, Koningsdag. Normaal sta ik u toe te spreken vanaf dit balkon en staan veel Weespers op Het Grote Plein. Dat kan vandaag niet, daarom is dit een andere manier om toch het één en ander te zeggen als het over Koningsdag gaat.

Click op de video om deze te starten

Maar laat ik beginnen met een felicitatie. Majesteit, namens alle Weespers feliciteren wij u met uw 53ste verjaardag. Wij wensen u samen met allen die u dierbaar zijn nog vele gezonde jaren. Wij vieren uw verjaardag vandaag anders dan we gewend zijn.

Tot de Weespers zou ik willen zeggen normaal spreek ik u toe en normaal zingen wij samen het Wilhelmus. Maar dat gaat vandaag niet. Vandaag is er een alternatieve Koningsdag. Het gaat allemaal anders dan anders en toch proberen we er een mooie dag met elkaar van te maken. Dat moet binnen de regels van corona Het comité heeft geweldige ideeën op papier gezet om deze dag toch op een goede manier te kunnen vieren. Ik wil het oranjecomité dan ook hartelijk danken voor hun inzet want dat heeft het bestuur geweldig gedaan.

Deze dag is niet voor iedereen feestdag. Er zijn ook mensen die vandaag hun verdriet verwerken of bij dierbare zijn die ziek zijn. En lang niet alleen als gevolg van corona. Ook al aan die mensen wil ik vandaag even aandacht besteden. Weet dat we met onze gedachten bij u zijn en weet dat we meeleven. Voor het overige. Er zijn heel veel Weespers die vandaag feest willen vieren. Doet u dat vooral op een goede manier. Doet u dat op een manier die past bij de regels die we op dit ogenblik hebben. Ik wens u een hele mooie Koningsdag toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *